Kütahya Solucan Çadırı
Kimyasal gübreler her kullanımında toprağın alkalilik düzeyinin artmasına, toprağın biraz daha güçsüzleşmesine neden olur. Kimyasal gübreler toprağın pH dengesini bozar. Toprağın su tutma kabiliyeti yok olarak toprak dokusu bozulur, sonuçta da toprağın hava alamamasına neden olur. Organik gübreler ise bunun tam tersi etki gösterirler. Organik karbon içerdiklerinden ve humusça zengin olduklarından bitki için gerekli olan vitaminler toprağın içinde fazlasıyla bulunur.
İşinizin Kurulmasında Danışmanlık Alın
Solucan gübresi işi ülkemiz için yeni bir iştir. Solucan gübre üretimi, tesisin kurulması işi bir bilen tarafından yürütülmelidir. Kütahya solucan çadırı kurmak için hava koşullarına dikkat edilmesi, çadır malzemesinin soğuk ve don olaylarına karşı dikkatle seçilmesi gereken bir ilimizdir. Solucanlar 12-25 derece sıcaklıkları arasında normal yaşarlar, sıcaklık düştüğünde solucanlar yemeyi bırakırlar ve uykuya geçerler. Çoğunlukla da uyku uyurken açlıktan ölürler. Kışın aşırı soğuk olan bir yerde solucan beslemenin en iyi yolu, çadırın yalıtımını iyi yapmak ve soğuğun çadırın içinde hissedilmemesini sağlamaktır. Çadırın içinde bulunulan solucan kaplarının üzerini 60-70 cm yaprak ve samanlarla da örtüp solucanların hissedeceği sıcaklığı biraz daha arttırabilirsiniz. Ortamın nemi de 80% civarında olmalıdır.
Kütahya Solucan Çadırı İşe Girmeden Önce İyi Araştırın
Piyasada bu işte para olduğunu gören ve işi iyi bildiğini iddia eden insanlar var. İşe girecek olan girişimcilerin iyi araştırma yaparak, referansları sorgulayarak işe girmeleri, yatırım yapmaları gerekir. Hatta mümkünse kurulan bir çiftliği ziyaret edin, yatırımcıyla yüz yüze konuşun. Bu şekilde size el verecek danışmanınız ile daha çok karşılıklı güven ilişkisi içinde yol kat edersiniz.
Solucan Gübresi Pazarlanması Kolaydır
Artan nüfus ile birlikte insanlığın ihtiyacı olan gıdaya olan talep de arttı. Ancak artan konut ihtiyacının, şehirleşmenin etkisiyle tarım yapılabilecek arazi azaldı. Elde kalan tarım arazilerinden maksimum fayda sağlanması gerekmektedir. Yıllardır çiftçilerimizin kullandığı yapay, sentetik, kimyasal gübreler toprağın kalitesini düşürmesinin yanı sıra bu kimyasallar bitkilere de geçerek insan sağlığını etkiler hale geldi. Artan kanser vakalarının büyük bir çoğunluğu genetiği değiştirilmiş gıda ve kimyasal ilaç ve gübreler ile büyüyen sebze ve meyveler nedeniyledir. Hal böyleyken üretilen organik gübreye olan ihtiyaç artmaktadır.