Solucanların besin kaynağı sebze, meyve artıklarıdır ve solucanların dışkılarından gübre elde edilmektedir. Ve her yıl solucan kapasitesi bir önceki yıla göre dört katına çıkmaktadır. Solucanlar kendi ağırlıkları kadar gıda tüketirler ve tüketimlerinin yaklaşık 80% kadar da dışkı bırakırlar. Solucanların gıdası büyükbaş hayvan dışkıları olabileceği gibi organik sebze ve meyve atıkları da solucan gıdası olarak kullanılabilir. Solucan kendisine verilen gıdayı sindirim sisteminden geçirirken, ilave olarak sekiz enzimi de katarak dışkı olarak yani zenginleştirerek çıkartır.

Solucan gübresi ekolojik yani tamamen doğal bir gübredir. Asitli ve kumlu toprakların besin ve nem ihtiyacını, pH’ını düzenlerler. Toprağın hava almasını sağlar. Kimyasal gübreler ise, kısa vadede toprağın verimini artırsa da, uzun vadede toprağa kimyasal madde karıştığı için toprağı öldürecektir. Bu kimyasal atıklar ne yazık ki besine de geçmektedir. Solucan gübreleri nitrojen, potasyum ve fosfor içeriyor.

Solucan Çadırının Kurulması İçin Gereklilikler Nelerdir

Çadırın ana direkleri demir borudan yapılmakta ve PVC polyester branda kullanılmaktadır. İzmir solucan çadırı kurmak için ılımlı bir iklim yapısına sahip olduğundan kışları çok soğuk geçmez. Bu nedenle branda olarak PVC polyester malzeme yeterli olabilmektedir. Çadırın kurulumunda ısı yalıtımının olması önemlidir; bu yalıtım jüt kumaş içerisine monte edilmiş şilteler yardımıyla sağlanır. Her işte olduğu gibi solucan çadırı kurulması işinde de önemli olan yeterli bilgi ve daha önceden bu işi yapan ve solucan yetiştirmiş kişilerden alınan danışmanlık desteğidir.

İzmir Solucan Çadırı

Solucan gübresi üretimi için öncelikle ihtiyacınız olan kapalı alanı kurduktan sonra yerden yeterince yükseklikte sert plastik veya tahta malzemeden yapılan üretim havuzlarına ihtiyacınız vardır. Metal malzemeler içerisinde solucan kesinlikle yetiştiremezsiniz. Beton zemin üzerinde de solucanları besleyebilirsiniz. Çadır kurulumu, montaj edilmesi ve solucan gübresi üretimi için destek veren şirket oldukça uygun danışmanlık ücretleriyle size her türlü desteği sağlamaktadır.

Solucan Gübresini Ne Kadar Zaman İçinde Üretebilirsiniz?

Alacağınız yeterli sayıda solucanlar, üç aylık bir zaman içerisinde iki katına çıkacaktır. Ortalama olarak yaklaşık 100.000 adet solucan bir ay içerisinde 300-350 kg solucan gübresi üretirler. Solucan sayısının artması demek üretilen gübre miktarının da doğal olarak artması demektir. Gübreyi pazarlama açısından sıkıntı yaşamayacağınız için kısa vadede yaptığınız yatırımı geri alacaksınız.


Bir cevap yazın

Solucan Gübre Çadırı

Türkiye'de solucan gübresi üretmek ve bu konuda yatırım yapmak son yıllarda en sık görülen yatırım sektörüdür. Ülkemizde daha yeni başlayan solucan gübresi üretimi yurt dışında oldukça fazla talep olan yatırımının bir hayli fazla olduğu bir alandır. Web sitemiz üzerinden solucan gübre yetiştiricileri ve yatırımcıları için solucanların yetiştirilip üretilmesine destek olmak amacı ile kurulmuştur. Solucanlar bir sene içerisinde doğru üreme şartları ve beslenme katkıları ile bulundukları sayının 16 katına çıkabilmektedirler. Az sayıda solucanla başlayacağınız solucan yetiştiriciliği işini kısa zamanda büyütebilirsiniz.

Bize Ulaşın

Adres: Saray Mahallesi Keresteciler Sanayi Sitesi 4.Cadde No:29 KahramanKazan/Ankara

Telefon: 0541 835 84 07

E-Posta: bilgi@ekincadir.com.tr

Web: https://www.solucangubrecadiri.com