Afyon Solucan Çadırı
Solucan gübresi üretimi yapmak Türkiye için yeni bir konudur. O nedenle işi bilen firma ile yolumuza devam etmek çok önemlidir. Üretim çadırının kurulması, ekipmanların üretimi ve kurulması çok hassas bir konudur. Ortam ısısının 12-25 derece sıcaklığında tutulması ve nem düzeyinin de 70-80% olması gerekmektedir. Düşük ısıda solucanlar besin tüketimini durdururlar ve uyku moduna geçerler. Zaten besin tüketimi durunca solucanlar açlıktan ölürler. O nedenle solucanların yaşam devamlılığı için kış gelmediğine onları ikna etmemiz gerekiyor; bu nedenle ortam ısısının belirli bir sıcaklıkta tutulması lazımdır. Çadırda termometre ile ısının ölçülmesi ve iklimlendirme cihazı ile gerekli ortam cihazıyla ortam sıcaklığının stabilizesi gerekmektedir.
Çadırın Yalıtımı Önemlidir
Afyon solucan çadırı kurulumu için yerleşim bölgesi olarak çok soğuk bir ilimizdir. İşte bu noktada kurulum esnasında çadırın yalıtımı önem kazanacaktır. Şu anda girişimci adayları için devlet çok sayıda işkolu için destek sağlamaktadır. Bu iş kollarından bir tanesi de solucan gübresi üretimidir. Solucan gübresi üretimi için çadır kurulumu, solucanların bulunduğu kaplar, aktarma sistemleri işin yürütülmesi için gerekli olan malzeme ve ekipmanlardır. Bunların alınması için devlet hibe vermektedir.
Afyon Solucan Çadırı ile Solucanları Artık Gıdalarla Besleyebilirsiniz
Evinizde artık duruma düşen sebze ve meyveler solucanların mamaları için kullanılır. Toprağın nemini çekmeyen kuru büyükbaş hayvan dışkısı ile bitki artıklarının karışımı solucan maması için en elverişli yiyecektir. Danışmanlık kapsamında kompost malzeme üretimi için bilgi desteği size sağlanır.
Solucanlar ağırlıkları kadar besin tüketimi yapabilirler ve dışkı bırakırlar. Bu dışkı humuslu toprak oluşumu için önemlidir. İçerisinde her türlü mineralin olduğu ve hava depolanmasına uygun bir toprak yapısı oluşur. Bu dışkı toprağın alkalilik ve pH dengesinin sağlanmasına da yardımcı olur.
Gübrenin Pazarlanmasına Yönelik Problem Yaşamazsınız
Tarım alanlarının daralması, gübrete olan ihtiyacın artması ve çiftçinin kimyasal gübre ile ilgili bilinç kazanması çiftçiyi organik gübreye yönlendirmiştir. Solucan gübresi iyi bir organik gübredir. Solucanların kısa vade içinde çoğalması ile daha çok gübre üretmeniz mümkün hale gelir; yaptığınız yatırımın dönüşü de kısa sürede olur.