Her geçen gün organik ürünlere, doğal yaşama, sağlıklı bir hayat standardı oluşturmaya duyulan ilgi ve özlem artış göstermektedir. Bu ilginin sonucu oluşan yeni sektörler hızla ivme kazanarak pazarda yerini almaktadır. Solucan Gübresi üretimi de bu sektörlerin yerini almaktadır.

Solucan Gübresi Nedir?

Solucanlar yapıları gereği hem toprağa verim kazandıran hem de toprak için zararlı olan böceklerden koruyan canlılardır. İlk çıkış yeri Amerika olan solucan gübresi, solucanların beslenmeleri sonucu oluşturdukları atıklara verilen isimdir. Aslında gübreyi oluşturan solucanın kendisi değil, çıkarmakta olduğu atıktır. Bu atığın terminolojideki adı “kompost” olarak belirtilmektedir.

Gümüşhane Solucan Çadırı İçinde Solucanlar Nasıl Beslenir?

Solucanlar belirli bir sıcaklık derecesine sahip ortamda uzman kişiler tarafından belirlenen besinlerini yaklaşık her bir solucan kendi ağırlığına denk gelecek miktarda tüketir. Bu besinler arasında insanların tüketimi sonucu oluşan yemek artıkları da( yumurta kabuğu, domates kabuğu, biber tohumu vb.)bulunmaktadır. Solucan gübresi ülkemizde yeni yeni revaçta olup girişimciler açısından tercih edilebilecek karlı ve yararlı iş kollarından biri olarak belirtilmektedir.

Solucan Çadırı İmalatı

Solucanlar çok hızlı bir üreme genetiğine sahip olup, uygun beslenme koşulları altında sayılarını hızla çoğalta bilmektedirler.  Uygun beslenme koşulları arasında sıcaklığın belirli bir seviyede tutulmasını sağlayacak ve aynı zamanda dış hava şartlarından etkilenmelerini minimuma indirecek ürünler arasında Gümüşhane Solucan Çadırı gelmektedir. Özel imalat sonucu üretilen solucan çadırı, genellikle UV katkılı polyester malzemeden üretilmekte olup bakterilerin yaşamasına elverişli olmayan, yağmur ve kar sularını geçirmeyen PVC brandalardan oluşmaktadır. Bu brandaların mukavim durmasını sağlayan metal direkler de aynı şekilde özel boyalarla boyanarak elektrostatik fırınlarda fırınlama işleminden geçirilirler. Demirlerin dayanımı rüzgar hızı göz önünde bulundurularak ayarlanmakta olup fırınlanmaları sonucu paslanmaları da ortadan kaldırılmış olmaktadır.

Çadırlar imal edilirken toplamda üç katmandan oluşmaktadır. İlk kat, demir profiller oluşan iskele üzerine iç astar şeklindedir. İkinci kat, ısı yalıtımını sağlamak kullanmak üzere kullanılan ISO yalıtım malzeme astarıdır. Son kat yani üçüncü kat iste polyester malzemeden oluşan brandadır. Bu şekli ile hem dış hava koşullarından korunmakta hem de bakteri tutulumunu ortadan kaldırmaktadır.

Son günlerin girişimcilerine önerilen solucan gübre imalatı ve çadır imalatı ilk yatırım maliyeti yüksek olmayıp üretimin hızlı ivmeli olduğu karlı sektörlerden biri olarak sınıflandırılan bilmektedir. Çadır ihtiyacı olan alıcılar için sertifikalara ulaşmak mümkün olup, yerinde kurulum ve servis hizmeti de sağlana bilmektedir.


Bir cevap yazın

Solucan Gübre Çadırı

Türkiye'de solucan gübresi üretmek ve bu konuda yatırım yapmak son yıllarda en sık görülen yatırım sektörüdür. Ülkemizde daha yeni başlayan solucan gübresi üretimi yurt dışında oldukça fazla talep olan yatırımının bir hayli fazla olduğu bir alandır. Web sitemiz üzerinden solucan gübre yetiştiricileri ve yatırımcıları için solucanların yetiştirilip üretilmesine destek olmak amacı ile kurulmuştur. Solucanlar bir sene içerisinde doğru üreme şartları ve beslenme katkıları ile bulundukları sayının 16 katına çıkabilmektedirler. Az sayıda solucanla başlayacağınız solucan yetiştiriciliği işini kısa zamanda büyütebilirsiniz.

Bize Ulaşın

Adres: Saray Mahallesi Keresteciler Sanayi Sitesi 4.Cadde No:29 KahramanKazan/Ankara

Telefon: 0541 835 84 07

E-Posta: bilgi@ekincadir.com.tr

Web: https://www.solucangubrecadiri.com